محل تبلیغات شما
مشخصات بیماری

سه گونه قارچ به عنوان عامل اصلی این بیماری شناخته شده اند. البته کم آبی ، احتمالا شوری ، کمبودهای تغذیه ای و برخی آفات و نماتدها نیز به عنوان عوامل ثانویه این بیماری می توانند درخت را مستعد این بیماری نمایند. سرمازدگی زمستانه نیز باعث خشکیدگی نوک شاخه ها می شود. دربین ارقام پسته رقم اوحدی بیشترین حساسیت را به بیماری دارد.

قارچ های ایجاد کننده بیماری خشکیدگی سرشاخه درختان پسته به عنوان قارچ های فرصت طلب یا قارچ هایی هستند که برای ایجاد آلودگی نیاز به راه نفوذ دارند. کوچکترین زخم و آسیب روی قسمت های مختلف سرشاخه کافی است که قارچ های عامل بیماری به پوست سرشاخه نفوذ پیدا کنند. آلودگی از طریق زخم های مکانیکی ناشی از هرس، محل تغذیه ات چوب خوار ،محل جدا شدن خوشه از شاخه ها، ترک های ناشی از سرما و یخبندان و آفتاب سوختگی ایجاد می شود. قارچ های ایجاد کننده بیماری درهنگام مساعد شدن شرایط تغذیه ای و دمایی شروع به رشد و تولید مثل می کنند. تولید مثل غیر جنسی قارچ های عامل بیماری موجب تولید اسپور های غیر جنسی (کنیدیوم ها) می شود. کنیدیوم های رها شده از کنیدیوفورها به دنبال میزبان جدید می روند. کنیدیوم ها توسط ات ، ادوات آلوده و باد قابل انتقال به شاخه های سالم هستند.

اسپورهای فراوان رها شده درفضای پیرامون باغ ها به محض پیدا کردن زخم ، روی آن استقرار پیدا کرده و شروع پیشروی می کنند و به تدریج موجبات گسترش بیماری و خشکیدگی سرشاخه ها انجام می شود. در بهار و به محض مساعد شدن شرایط دمایی ، فعالیت قارچ های عامل بیماری شروع می شود. وقوع آلودگی در تمام فصول سال اتفاق می افتد اما بیشترین آلودگی در زمان هرس و برداشت محصول اتفاق می افتد. در منطقه رفسنجان فعالیت عامل بیماری زا از اواسط خرداد شروع می شود در تیر و مرداد  بیشترین پیشرفت را دارد و به تدریج در پاییز رشد و پیشرفت بیماری کاهش می یابد.

 

 

عوامل بیماری 

1. فقر مواد غذایی 

2. نامناسب بودن بافت خاک

3. کمبود آب و آفتاب سوختگی

4. قارچ های PACILOMYCES VARIOT & CYTOS PORA SP

 

 

 

علائم بیماری 

1.به وجود آمدن شانکر (زخم) تیره رنگ بر روی شاخه ها 

2. در بعضی موارد بروز فتیله های نارنجی ، زرد و یا قهوه ای و ایجاد صمغ

3. خشک شدن شاخه ها و سر شاخه ها

4. سیاه شدگی پوست شاخه های آلوده

 

 

کنترل بیماری

مبارزه غیر شیمیایی:

1.تقویت درختان ، آبیاری و تغذیه به موقع و مناسب و استفاده از کودهای پتاسه 

2. شاخه های آلوده از 10 -15 سانتیمتر زیر قسمت تغییر رنگ داده هرس شده و سوزانده شوند.

3. استفاده از ارقام مقاوم به عنوان پایه (بادامی ریز زرند)

4.ضد عفونی ادوات هرس با محلول های قارچ کش مانند بردو

 

مبارزه شیمیایی:

محلول پاشی با قارچ کش اکسی کلرورمس با نسبت 5 در هزار در اواخر اسفند ماه

چه بر سر شناسنامه روستایمان آوردند

سنتها و مراسمات ایام نوروز

فاجعه ی فاضل آب سبزوار

های ,بیماری ,قارچ ,شاخه ,، ,ها ,قارچ های ,می شود ,عامل بیماری ,به عنوان ,های عامل ,ایجاد کننده بیماری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خانه حقوق