کپک های توکسین زا ممکن است محصول پسته را ذر باغ و یا هنگام فرآیند عمل آوری و انباداری مورد حمله قرار دهند. مهمترین قارچ های تولید کننده آفلاتوکسین A.parasiticus & Aspergillus flavus نام دارنند. آفلاتوکسین ها متابولتی های ثانویه قارچ می باشد و از طریق غذا . مواد خوراکی آلوده به قارچ باعث ایجاد بیماری میکوتوکسیکوز در انسان و حیوانات می شود.
عامل بیماری
قارچ های گروه Aspergillus flavus
علائم بیماری
قارچ های گروه آسپرژیلوس در محصولات کشاورزی بخصوص در دانه های مغذی مانند بادام ، بادام زمینی ، ذرت و پسته در صورت مهیا بودن شرایط مناسب به رشد و نمو پرداخته و زهرابه و سم افلاتوکسین را در داخل و یا در سطح مواد غذایی بوجود می آورند. دانه های الوده خصوصیات ویژه ای از قبیل کپک زدگی ، کمی وزن و اندازه ، وجود لکه های تیره بر روی پوستاستخوانی و ترک خوردگی پوست سبز رویی دارند.
کنترل بیماری
مبارزه غیر شیمیایی:
1.هرس شاخه های پایین درختان ، آبیاری و تغذیه به موقع و مناسب درختان جهت جلو گیری از شکاف خوردن پوست سبز رویی دانه ها
2. کاربردکود مرغی به صورت چالکود و زیر خاک نمودن آن
3.برداشت به موقع محصول و جلوگیری از مخلوط شدن دانه های روی زمین ریخته با سایر دانه ها
4.برداشت پسته متناسب باظرفیتدستگاه پوست کن حداکثر رطوبت دانه ها هنگام انتقال به انبار 6 درصد باشد
5.خودداری از استفاده مجدد از آب حاصل از شستشوی پسته ها
های ,دانه ,، ,پسته ,قارچ ,پوست ,دانه های ,و یا ,های گروه ,پوست سبز ,سبز رویی
درباره این سایت